Waarom een reünie?

Je zal wel denken, waarom een reünie? Nou dat zullen we eens uitleggen.

Ik (Dave Wijnhoven) ben werkzaam bij Uitgaansbus, Venlo en we beschikken over enkele Den Oudsten Bussen. We hebben B89, B91 en B95 in ons wagenpark.

Deze bussen bevallen ons zeer goed en zijn in onze ogen dus ook perfecte bussen om nog jaren plezier van te hebben. Het onderhouden van deze bussen valt ons dan ook niet tegen. Gelukkig hebben we van (bijna) alle Den Oudsten Bussen ook nog de elektrische schema's en documentatie waardoor het onderhouden een stuk makkelijker is. Gezien ik er dus al enkele jaren aan/mee werk durf ik ook te noemen dat ik er ondertussen wel de ervaring in heb en de bussen dus (vrij) goed van buiten en binnen ken.

Gezien ik er dus dagelijks aan werk durf ik ondertussen wel een bus volledig uit elkaar te halen en opnieuw in elkaar te zetten. Zoiets heb ik (samen met wat vrienden) in onze vrije tijd al bijna gedaan, de niet geleverde/afgenomen Connexxion 2818 hersteld na een flinke front schade welke de bus heeft opgelopen in Duitsland.

  
Voordat de bus naar Duitsland ging heeft deze al een keer eerder schade gehad, wel te noemen brandschade onderweg naar het CAB met Theo Overbeek (oud-werknemer Den Oudsten) achter het stuur. Helaas bleek het te gaan om diesel-lekkage waardoor deze brandschade kreeg. Hierdoor wou Connexxion de bus niet meer en heeft deze afbesteld. De bus heeft echter wél op naam van Connexxion gestaan, vandaar dat we spreken over de "Niet Ex CXX 2818".

  
De bus is nog door Den Oudsten zelf volledig hersteld op de motor en versnellingsbak na, deze waren nog bij DAF en ZF toen Den Oudsten helaas failliet ging.


Gezien het werken aan Den Oudsten Bussen mij erg positief bevalt en het dan ook graag doe, zowel bij Uitgaansbus als in mijn vrije uren vond ik het hoog tijd dat er een reünie moest komen. Ik heb inmiddels diverse oud-werknemers van Den Oudsten gesproken en het zijn altijd gezellige en enthousiaste gesprekken.

Het meeste wat me opvalt bij deze gesprekken is dat ze allemaal zeggen; "Nu ik er zo met je over praat, krijg ik weer heimwee naar de Den Oudsten tijd in Woerden". Dit maakte mij erg nieuwschierig naar de verhalen van andere oud-werknemers van Den Oudsten, ik geloof dat er veel verhalen zijn die wij (nog) niet weten of kennen!

De reünie zal plaatsvinden op 3 september. Waar? In Woerden, ja; op het voormalig Den Oudsten terrein!